http://crossfitnaarden.nl/feed/ http://crossfitnaarden.nl/feed/rss/ http://crossfitnaarden.nl/feed/rdf/ http://crossfitnaarden.nl/feed/atom/
Menu

Deze maand in de spotlight: Annemoon Robertson

24-11-2017, 12:08

Dit keer zijn we in gesprek gegaan met Annemoon. Zij sport sinds begin april 2017 bij ons en deed onlangs voor het eerst mee met een kwalificatie wedstrijd, namelijk voor de Amsterdam Throwdown. Annemoon heeft 3 kinderen en staat in het dagelijks leven als juf voor de klas. Omdat wij het stoer vinden dat zij zo snel al mee heeft gedaan aan een wedstrijd, zijn we dus erg nieuwsgierig geworden naar haar verhaal.

Kan je wat meer over jouw sportverleden vertellen?
Ik heb tot vier jaar geleden gehockeyd. Een gezellige teamsport en daar kon je lekker fanatiek in zijn! Ik ben met hockey gestopt, omdat ik er eigenlijk geen tijd meer voor had en ik in de weekenden ook al bij mijn drie kinderen langs de lijn stond.

Dat was het moment dat ik ben gaan hardlopen…. niets voor mij kwam ik na een half jaar achter: ik verveelde me tijdens het rennen en bovendien kreeg ik last van mijn knie. Toen kwam mijn vriendin Claartje (mede CrossFitter) met het idee om ons bij Fit20 aan te sluiten. Dit hebben we een half jaar volgehouden, maar al snel sloeg ook hier de verveling toe. We zijn toen samen overgestapt op CrossFit.

Hoe vaak ben je in de box te vinden?
Ik train twee keer in de week. Ik zou best vaker willen, maar kan de tijd er niet voor vinden.

Heb je een specifiek doel?
Mijn doel is om sterker te worden: sterke botten en spieren zijn toch belangrijk, en zeker ook voor vrouwen! Liefst zou ik ook wat willen afvallen, maar dat zal denk ik met een ander eetpatroon beter lukken!

Zijn er dingen die je eerst niet kon en nu wel?
Ik merk wel dat ik sterker word, maar ik kan de dingen die ik niet kon, nog steeds niet.. helaas. Ik zou me willen kunnen optrekken zonder elastiek… nog even oefenen denk ik…

Je hebt onlangs voor het eerst mee gedaan aan een kwalificatie wedstrijd, echt super leuk! Beginnende CrossFitters zijn vaak toch wat afhoudend, omdat ze denken nog niet goed genoeg te zijn.
Wat zorgde ervoor dat jij deze uitdaging wel aanging?
Het teamverband vind ik waanzinnig leuk! Je deelt iets en dat vind ik echt uniek. Ook bij de ATD voelde ik dit heel sterk. Dit is één van de redenen dat ik meedeed. Ook, omdat ik het een uitdaging vond!

Hoe heb je deze dag ervaren?
De dag was geweldig! Ik vond het zeker spannend en was bang dat ik er niets van zou bakken. We hebben drie WODs gedaan en dat gaf een heerlijk voldaan gevoel! Iedereen moedigde elkaar aan. Daar ga je echt beter door presteren! Er hing een goede sfeer. Ik hoop echt binnenkort weer mee te doen aan een soortgelijke wedstrijd/toernooi… wel scaled natuurlijk.

Dit bericht is gesloten voor reacties