http://crossfitnaarden.nl/feed/ http://crossfitnaarden.nl/feed/rss/ http://crossfitnaarden.nl/feed/rdf/ http://crossfitnaarden.nl/feed/atom/
Menu

In the spotlight: Elmer van Dee

08-06-2018, 10:20

Inmiddels loopt Elmer van Dee al 4 jaar bij ons rond in de box. Hoe hij bij ons terecht kwam? Doordat zijn vrouw Selma met een cursus bij CrossFit Naarden begon. Zij was zo enthousiast dat hij nieuwsgierig werd en besloot ook eens te gaan kijken. Sinds dat moment is hij niet meer weg te denken uit onze community.

Elmer: “Ik geloof dat ik de eerste 3 maanden alleen maar spierpijn gehad heb! Ik werd meteen gepakt door de intensiteit van de workout’s en het wedstrijd element dat binnen CrossFit zo’n groot onderdeel is. In elke training tot je eigen grens (en soms eroverheen) gaan geeft een geweldig gevoel! Daarnaast voel ik mij erg op mijn gemak binnen onze community. Eigenlijk heel verschillende mensen die allemaal op hun eigen manier bezig zijn met het behalen van hun doelen en met het verbeteren van zichzelf”.

Samen hebben zij 2 kinderen, Anna van 7 jaar (fanatiekeling bij de CrossFit Kids lessen) en Floris van 5 jaar. Hij mag vanaf november ook aansluiten bij de CrossFit Kids lessen. Elmer is 40 jaar, hypotheek adviseur bij de Hypotheker, maar vanaf september begint hij zijn eigen kantoor.

Deed je hiervoor iets anders aan sport om fit te blijven?
“Ja, ik heb getraind in een sportschool en ik heb ook nog bootcamp gedaan. Ik vind het trainen in een sportschool veel te saai. Ik had geen specifiek doel om te bereiken en daarnaast is het lastig om je motivatie te houden, die krijg je daar niet van bijvoorbeeld de andere sportende mensen.”

Is dat ook de reden dat je nu al 4 jaar bij ons traint?
“Ja, het kunnen winnen en presteren bij CrossFit zorgt bij mij voor een enorme stimulans, terwijl je toch individueel traint. Daarnaast wordt je volledig uitgedaagd om nieuwe dingen te doen en te proberen. Zo had ik mijn eerste handstand op 40-jarige leeftijd! En tot slot natuurlijk alle gezellige mensen in de box”.

Zijn er dingen die je eerst niet kon en nu wel?
“Ja, eigenlijk heel veel. Squatten, pull ups, de handstand, eigenlijk alles wat met weightlifting te maken heeft. Sowieso ben ik nu fitter en een stuk sterker dan toen ik 30 was”.

Heb je nog een specifiek doel?
“Ja, Murph RX! Maar ik heb nog even…”

Dit bericht is gesloten voor reacties