http://crossfitnaarden.nl/feed/ http://crossfitnaarden.nl/feed/rss/ http://crossfitnaarden.nl/feed/rdf/ http://crossfitnaarden.nl/feed/atom/
Menu

In the spotlight: Eloi Burdorf

06-07-2018, 08:00

Druk en ‘geen tijd’ om te sporten? Lees dan vooral even door. Eloi Burdorf is minimaal 3 keer per week bij ons te vinden en doet dit al 4 jaar lang. “Voor mij is 3 keer in de week een must en ik zorg dat ik het altijd red: soms ’s avonds, soms direct na het werk en soms ’s ochtends vroeg, maar een keer overslaan is voor mij echt een uitzondering en dan baal ik echt.”

Eloi is 42 jaar, woont in Almere, is getrouwd en hij heeft 3 hockeyende kinderen van 8, 10 en 13 jaar. Hij is ondernemer (bedrijf met 120 mensen), dus een 40-urige werkweek kent hij niet.

Wat deed je voorheen om fit te blijven?

“In het verleden was ik vooral actief in teamsporten (oa waterpolo en volleybal), maar dat is heel lastig te combineren met een druk zakelijk en gezinsleven. De laatste jaren liep ik vooral hard en zwom ik 2 keer in de week, maar ik miste de echte uitdaging en vooral het competitie element.”

Het wedstrijd element is voor jou dus wel belangrijk binnen CrossFit. Wat nog meer?

“Ja, dat wedstrijd element is natuurlijk wel een extra motivatie. Daarnaast is CrossFit voor mij de ultieme manier om zowel fysiek als geestelijk helemaal in shape te komen. Het mooie is dat je je hele lichaam traint en dat je jezelf altijd, wel ieder op zijn eigen niveau, kan blijven uitdagen. En je kan je natuurlijk aan je trainingsgenoten meten.

Groot voordeel van CrossFit is dat je niet op vaste dagen/tijdstippen hoeft, maar je het kan inpassen in je week agenda, die bij mij elke week anders is.”

Zijn er dingen die je eerst niet kon en nu wel?

“Mijn persoonlijke overwinning is dat ik veel workouts echt op het voorgeschreven gewicht en moeilijkheidsgraad (“RX”) kan uitvoeren, maar er blijven natuurlijk altijd nog uitdagingen. Voor mij zijn dat handstand push ups en muscle-ups. Maar net als double unders, toes to bar en pull ups, gaan ook die lukken met behulp van de gemotiveerde en inspirerende coaches!”

Dit bericht is gesloten voor reacties