http://crossfitnaarden.nl/feed/ http://crossfitnaarden.nl/feed/rss/ http://crossfitnaarden.nl/feed/rdf/ http://crossfitnaarden.nl/feed/atom/
Menu

In the Spotlight: Mark Brevé

26-01-2018, 12:44

20171229_200748Voordat ik wat vertel over mijn ervaringen en doelen bij Crossfit Naarden zal ik eerst wat over mijzelf vertellen. Ik ben Mark Brevé, een 37-jarige vader van twee dochters (Roos 6 en Anne-Sophie 3) en nog steeds dolverliefd op mijn vriendin Cynthia. Wij wonen nu in Almere Poort en gaan komend jaar een huis bouwen in Almere Oosterwold. Sinds 2000 werk ik als militair en houd ik mij op dit moment bezig in het vakgebied van HR.

Mijn vrienden kennen mij als iemand die ervan houd om fit te blijven. In het verleden deed ik zelf veel aan voetbal, skiën, fietsen, hardlopen en zwemmen. Als militair sportte ik minstens drie keer per week. Denk daarbij aan bijvoorbeeld hardlopen, hindernisbaan en oefeningen op lichaamsgewicht in het bos. Ik kreeg betaald om een obstacle course te volbrengen. Sinds 2010 verliep het sporten steeds minder prettig omdat ik vaak last had van mijn knie. Na vijf jaar onder toezicht van artsen, fysio en andere medische werd er geconstateerd dat ik een versleten knie had. Dat betekend dat ik gedwongen was om te kijken naar een sport waar ik zo min mogelijk schokbelasting ervaar. Dat betekende dat ik bijna alle sporten die ik leuk vond (vooral voetbal en hardlopen) niet meer kon uitoefenen.

Tijdens de kerst van 2016 kreeg ik van mijn vriendin een proefabonnement CrossFit Naarden. Voordat ik begon bij CrossFit Naarden kon ik maximaal 250m hardlopen waarna ik last had van mijn knie. “Wall Balls” vond ik vreselijk en kon ik er maximaal 5 aaneen gesloten en dan tot net over de eerste lijn. En tijdens een dagje uit met de kinderen moest ik de gehele dag een brace om. Mijn doel was bij aanvang het sterker krijgen van de spieren rondom mijn knie om zo ervoor te zorgen dat ik minder vaak mijn brace nodig zou hebben.

Na ongeveer 1 jaar gemiddeld 3x per week bezig te zijn bij CrossFit Naarden voel ik mij veel fitter en sterker. Zo heb ik in september 2017 12km obstacle course kunnen uitrennen zonder veel klachten van mijn knie te hebben erna. Vind ik Wall Balls nog steeds vreselijk, maar haal ik de tweede lijn en kan ik een serie van 20 maken. Ik kan de hele dag door de Efteling lopen zonder brace en zonder pijn of klachten na deze dag. Nadeel is wel dat ik mijn broeken twee maten groter zijn geworden omdat mijn bovenbenen niet meer in mijn broeken pasten…

Het belangrijkste voor mij is dat ik weer plezier in sporten heb en dat komt doordat je samen bezig bent en dat je begeleiding krijgt die bij jou past. Maar minstens net zo belangrijk is de begeleiding omtrent de techniek. Zo heb ik dankzij de begeleiding mijn (mentale) grens van 80kg Clean kunnen doorbreken. Zou ik het nu zelf verder kunnen oppakken? Ja zeker, maar wie controleert mijn techniek als ik vermoeid ben, en wie moedigt mij aan om soms net dat stapje meer te kunnen zetten….nee dan blijf ik liever bij CrossFit Naarden.

Dit bericht is gesloten voor reacties