http://crossfitnaarden.nl/feed/ http://crossfitnaarden.nl/feed/rss/ http://crossfitnaarden.nl/feed/rdf/ http://crossfitnaarden.nl/feed/atom/
Menu

Waarom CrossFit wel een koopje is!?

07-10-2017, 09:28

Waarom is CrossFit zo duur?

Deze vraag wordt vaak gesteld, maar is het wel echt zo duur als je er goed over nadenkt?

Wij kunnen geen onbeperkt aantal sporters aan zoals een reguliere sportschool, omdat we middels een lesrooster werken en er altijd onder begeleiding van een coach getraind moet worden. We werken met kleine groepen om je zo intensief te kunnen begeleiden en we hierdoor het maximale uit je kunnen halen. Je behaalt hierdoor grote resultaten.

Zowel de trainingen, de coaches en het materiaal zijn goed. Groepslessen zoals een Les Mills les is bijv. goedkoper, omdat daar meer mensen tegelijk kunnen trainen. Dat kan, omdat hun programma dat toe laat. CrossFit blijft altijd in kleinere groepen werken, daarnaast hebben we vaak ook veel ruimte nodig door de verschillende oefeningen die we doen, hierdoor kunnen we dus niet in een te kleine zaal werken.

Velen zien met name alleen het maandelijkse totaal bedrag, maar reken dat eens door op jaarbasis en daarna terug naar de prijs per les, dan zal je zien dat het eigenlijk best wel mee valt. Als je een abonnement neemt bij een premium sportschool, daar ongeveer 2x pw sport, betaal je al gauw 5 à 6 euro per bezoek, maar wat krijg je er nou echt voor terug? Maar ook een gemiddelde bootcamp les in het park, met weinig tot geen materiaal en soms in de stromende regen, heeft vaak ook dezelfde prijsstelling! Daarentegen het inhuren van een persoonlijk coach geeft de meeste resultaten, maar is op maand basis velen malen duurder, terwijl je bij CrossFit altijd een coach ter beschikking hebt waarmee je hetzelfde resultaat behaald.

Omgerekend betaal je dus bij ons tussen de 5 à 8 euro per les. Hoe vaker je dus komt, des te goedkoper is het per les! Zo wordt meer bewegen dus beloont bij CrossFit. Met dit gegeven zou je jezelf dus eigenlijk af moeten vragen “waarom is CrossFit zo goedkoop?”. De voornaamste reden hiervan is dat de CrossFit boxen niet duizenden leden ambiëren, waarbij je uiteindelijk niemand meer bij naam en toe naam kent. Ook zijn we niet op zoek naar ‘slapende’ leden, maar hebben we juist als missie om mensen echt te willen helpen om gezond, fit en sterk te worden en/of te blijven. Hier besteden we veel aandacht en tijd aan. We werken geen schema’s uit die je vervolgens zelfstandig af moet werken, maar coachen en trainen je naar het volgende niveau.

Waarom zou je dus nog dit jaar moeten beginnen met CrossFit?

Stond in 2017 sporten ook weer in de top 5 van je ‘goede voornemens lijstje’, maar ben je al na een maand of 3 weer afgehaakt in de sportschool? Pak de koe bij de horens en probeer CrossFit dan eens. Waarom CrossFit? We zetten het even op een rijtje voor je en de reden waarom je dit wél gaat volhouden.

Weinig tijd om te sporten

Wanneer je normaal gesproken goed resultaat wilt behalen, moet je toch al gauw zo’n 3/4 dagen per week naar de sportschool. Je legt dan de nadruk op één of twee verschillende spiergroepen, zo’n 60 minuten per training. Voor veel mensen neemt dit gewoon teveel tijd in beslag, waardoor het gewenste resultaat niet wordt behaald.

Dit is één van de redenen waarom CrossFit zo populair is: tijd vormt namelijk geen obstakel meer. In veel gevallen zijn de WOD’s (Workout Of The Day) ontworpen om slechts 20 minuten of minder te duren en meerdere spiergroepen tegelijk te trainen.

Bij CrossFit Naarden wordt ongeveer een uur uitgetrokken voor je WOD. Zo kun je namelijk onder begeleiding van je coach werken aan het perfectioneren van je techniek, werk je tegelijkertijd aan je algehele kracht en mobiliteit, zodat je de WOD’s nog beter kunt uitvoeren en je dus na iedere training beter en beter wordt.

CrossFit is voor iedereen

Vaak wordt gedacht dat CrossFit een sport is voor gespierde topatleten, maar iedereen kan dezelfde workout doen. De oefeningen kunnen namelijk worden aangepast, waardoor je op je eigen niveau kan meedoen, ongeacht je niveau! Hierdoor kun je verschillende groepen dezelfde workout laten doen ongeacht, man of vrouw, jong en oud, fit en minder fit!

Complete training

Het unieke aan CrossFit is dat het zich richt op verschillende elementen en spiergroepen. Het is géén programma dat zich alleen maar richt op explosiviteit, kracht of uithoudingsvermogen. Het doel is juist om ‘allround’ fitter te worden op alle fronten! Elementen als balans, behendigheid, coördinatie en mobiliteit zijn bij ons net zo belangrijk om aan te werken.

Geen training is hetzelfde

Eén van de meest voorkomende redenen waarom mensen stoppen met fitness is dat het op een gegeven moment een soort sleur wordt. CrossFit zal dan ook voor velen een verademing zijn. De programma’s zijn erg afwisselend en vrijwel nooit hetzelfde, wel komen er altijd elementen terug! Dit zorgt ervoor dat je als CrossFitter nooit in die sleur komt en altijd weer verrast wordt door de diversiteit aan workouts.

CrossFit is leuk!

CrossFit maakt gebruik van methodes die je niet zo snel in de ‘normale sportschool’ tegenkomt. Denk aan het smijten met medicijnballen, springtouwen, handstands, pull-ups en touwklimmen. Het is een beetje te vergelijken met apenkooien, maar dan voor volwassenen! De sociale motivatie speelt hier ook mee. In het begin doe je dingen die je in eerste instantie niet zo gauw uit jezelf zou doen. Dit heeft er vaak mee te maken dat je de oefening minder goed beheerst, hierdoor in eerste instantie dus niet leuk vindt. Maar uiteindelijk wordt je er beter in en misschien wordt het wel je beste onderdeel.

Probeer het zelf!

  • CrossFit is altijd in kleine groepen, onder intensieve begeleiding.
  • De coach zorgt ervoor dat je de oefeningen correct en veilig uit blijft voeren.
  • Je gemotiveerd en uitgedaagd wordt om het beste uit jezelf te halen.
  • Dagelijks een nieuwe, gevarieerde training om uitgedaagd te worden.
  • Je leert nieuwe mensen kennen die elkaar motiveren en zo het sporten leuker maken.
  • Ook voedingsadvies, trainingsleer en mobiliteit komt aan bod.
  • Organiseren we verschillende workshops & clinics om je “skills” nog verder te verbeteren.
  • Krijg je 4x per jaar een 3o min PT.
  • Kun je naast CrossFit ook deelnemen aan Gymnastics, Kickboksen en Power Yoga.
  • Kun je tegelijk trainen met de kids/teens.

Kom jij een keertje mee trainen bij CrossFit Naarden? Vraag dan nu een proefles aan!

 

Dit bericht is gesloten voor reacties