http://crossfitnaarden.nl/feed/ http://crossfitnaarden.nl/feed/rss/ http://crossfitnaarden.nl/feed/rdf/ http://crossfitnaarden.nl/feed/atom/
Menu

Vraag & Antwoord

20-08-2013, 14:12

Tot welke leeftijd is CrossFit geschikt?

>> CrossFit is voor elke leeftijd geschikt, van jong tot oud(er). Weliswaar creëren we workouts voor de “Elite” sporters onder ons, maar is elke workout naar zijn of haar niveau aan te passen, dus of je nou 10 jaar oud bent of dat je 80 bent, je kunt altijd met ons mee doen, de coaches zorgen ervoor dat je met de juiste intensiteit kunt sporten en zullen waar nodig is de juiste optie geven.

Moet ik in goede conditie zijn om mee te kunnen doen?

> Nee… Dit is een veelgestelde vraag die waarschijnlijk voortkomt uit video’s die mensen zien van professionele CrossFit atleten.

CrossFit is voor iedereen. Dat betekent dat je vandaag nog mee kan doen, ongeachte leeftijd of conditieniveau. Onze leden bestaan uit topsporters, werkende mensen, huisvrouwen, gepensioneerden, studenten en mensen die nog nooit iets aan sport hadden gedaan voordat ze met CrossFit kennis hadden gemaakt.

Iedereen doet mee aan dezelfde workout maar binnen zijn of haar vermogen. Oefeningen kunnen worden aangepast naar lichtere gewichten, geen gewichten of minder herhalingen. Blijf meedoen en wij beloven je dat je in de beste fysieke en emotionele vorm van je leven komt!

Moet je al sport ervaring hebben om deel te kunnen nemen?

> Nee…

CrossFit is gebaseerd op het zogenaamde ‘Functioneel bewegen’. Dit zijn bewegingen die je in het dagelijks leven ongemerkt al doet, denk aan dingen optillen (squats), duwen en trekken (push-ups / pull-ups). Alle oefeningen worden geschaald naar het niveau van de deelnemer, zodat iedereen aan onze workouts mee kan doen.

Wat kan ik verwachten na mijn eerste WOD?

> Je hebt kennis gemaakt met CrossFit, vooral hoe onze lessen in elkaar zitten en wat onze gedachtes hierachter zijn, je zult trots zijn op je behaalde prestaties, wellicht wel wat vermoeid maar vooral een voldaan gevoel hebben. Daarnaast zul je geproefd hebben van onze samenhorigheid binnen onze “community”, immers iedereen heeft hetzelfde gevoel na de les als jij. Dit creëert een band en gaande weg zul je al onze leden leren kennen.

Je hebt een nieuwe ervaring opgedaan en misschien ook wel nieuwe dingen geleerd al, je hebt misschien zelfs al je eigen grens opgezocht en door het constant variëren van onze lessen zul je altijd het gevoel hebben van: “wat gaan we de volgende keer doen”?!

Ik wil fit worden, raden jullie aan iedere dag te komen sporten?

> Nee…

De beste resultaten behaal je door intensief te trainen, maar vooral ook door te herstellen. Dit betekend niet dat op dagen dat je niet komt trainen je comleet stil moet zitten, er zijn talloze herstel trainingen die je in kunt voegen in je schema als je toch vaker bezig wil zijn, het aller belangrijkste is luisteren naar je eigen lichaam. Het CrossFit programma zelf is compleet, hierbij staan gezond en fit worden voorop. Neem genoeg tijd om te herstellen zodat je niet ten prooi valt aan blessures of overtraining.

Onze coaches kunnen je helpen met een goed trainingsschema aangepast aan jou doelen en kunnen.

De wod’s bevatten regelmatig push-ups en pull-ups, beide kan ik niet! Kan ik dan wel deelnemen?

> Geen zorgen, de meeste mensen kunnen dat in het begin niet. We kunnen iedere oefening naar elke niveau aanpassen door gebruik te maken van bijvoorbeeld elastieken bij de pull-ups of de hoek te veranderen bij een push-ups, hiermee wordt het makkelijker maar blijf je wel in dezelfde beweging werken.

Naar mate je vaker komt zullen we geleidelijk toewerken naar het niveau waarop je de oefening kan uitvoeren zoals hij bedoeld is. Ook het toepassen van de juiste techniek speelt hierin een belangrijke rol.

Wat kan ik verwachten bij mijn eerste CrossFit workout?

> Jouw eerste workout zal een leuke en uitdagende ervaring zijn. Kom wat eerder zodat je kennis kan maken met jouw mede-CrossFitters, de coaches en onze box.

Iedere les begint met een gerichte warming-up, daarna wat skill of kracht training, instructies over hoe bepaalde bewegingen moeten worden uitgevoerd. Vervolgens is het tijd voor de WOD (workout of the day). “3-2-1 Go!” en iedereen begint de workout waarbij we elkaar ondersteunen en motiveren om het beste uit onszelf te halen!

Onthoud dat alle oefeningen zijn aan te passen naar jouw niveau, hierdoor kun je de oefeningen en techniek makkelijk eigen maken, beheers je de juiste techniek dan kun je de weerstand verhogen. Verwacht niet dat je de eerste keer alle oefeningen perfect kan uitvoeren, laat je door ons leiden en wij zorgen ervoor dat je de juiste techniek onder de knie krijgt.

Mocht je een blessure of beperking hebben geef dit dan van te voren aan bij de coach!

Je zult hoe dan ook uitgedaagd worden, onafhankelijk van jouw huidige staat van ‘Fitness’. Onze coaches zullen altijd blijven controleren of de oefeningen correct worden uitgevoerd zodat de bewegingen veilig blijven.

Is het nodig om op te warmen en te rekken voor een workout?

> Nee het is niet nodig om vooraf iets te gaan doen, we beginnen de les altijd met een gerichte warming-up. Dat houd in dat we de juiste spiergroepen goed opwarmen voordat we beginnen. Uiteraard ben je van harte welkom om voordat de les begint te werken aan mobiliteit, oefenen van bv je rope jumps of gewoon al voor de gezelligheid!

Ik doe al aan sport wat kan CrossFit voor mij betekenen?

> Doordat onze trainingen zo divers zijn zul je snel jouw tekortkomingen ontdekken. Dit kan zijn in kracht, snelheid, flexibiliteit, coördinatie of één van de andere tien pijlers van CrossFit. Doordat we het lichaam niet specifiek ergens in trainen, maar juist te trainen in alle energiesystemen wordt jouw werkcapaciteit vergroot, hetgeen zal leiden tot een prestatie verhoging in sport of in het dagelijks leven.

Wij trainen natuurlijke en functionele bewegingen, bewegingen die mensen in het dagelijks leven maken. Tillen, duwen, draaien, trekken. Of dit nu tijdens een professionele sport is of bij het schoonmaken van de kelder. Wij leren mensen om hun lichaam effectief te gebruiken en vooral op een leuke, uitdagende manier.

Ik wil graag afvallen, maar de CrossFit trainingen zijn relatief kort, helpt dit dan wel?

> De meeste mensen denken dat afvallen begint bij veel bewegen en sporten, dit speelt uiteraard wel een grote rol, maar het meest belangrijke is en blijft de juiste voeding. Gelukkig is het CrossFit programma alles omvattend om je in een goede gezondheid te brengen. Onze coaches geven je graag advies over hoe de juiste keuzes te maken voor een gezonde levensstijl en daarmee zal het lichaams-gewicht in combinatie met onze trainingen omlaag gaan.
Dit geldt uiteraard niet alleen voor mensen die willen afvallen maar ook voor mensen die meer kracht en spiermassa willen…