http://crossfitnaarden.nl/feed/ http://crossfitnaarden.nl/feed/rss/ http://crossfitnaarden.nl/feed/rdf/ http://crossfitnaarden.nl/feed/atom/
Menu

Specials

15-12-2013, 15:29

Strong VikingWat is een obstacle run?

Obstacle run, stormbaan, hindernisloop, obstakelloop; er zijn veel termen voor deze populaire sport. Een obstacle run is een event waarbij hardlopen gecombineerd wordt met obstakels om de fysieke en mentale gesteldheid van de deelnemers op de proef te stellen. Vaak gaat de route door de natuur en komen de deelnemers onderweg modder en water tegen. Er zijn verschillende ‘obstakel categorieën’, zoals modder, ijs, elektriciteit, monkey bars, muren, water, autobanden, touwnetten en tijgeren.

De eerste echte obstacle run vond plaats in Engeland in 1987 waar de Britse soldaat Billy Wilson een 15 kilometer lange stormbaan bedacht voor zijn evenement Tough Guy. De sport nam echter een grote vlucht toen obstacle running over waaide naar Amerika, waar organisaties zoals Tough Mudder, Spartan Race en Warrior Dash ontstonden.

De sport maakt vanaf 2011 een stormachtige ontwikkeling door in Nederland waardoor de organisaties StrongmanRun, MudMasters en Strong Viking zijn ontstaan.

Wil je graag een keer mee doen aan zo een obstacle run? Of heb je al eens mee gedaan en wil je je optimaal kunnen voorbereiden? Ben je alleen of wil je met je buddy’s trainen, neem dan contact met ons op via info@crossfitnaarden.nl en informeer naar de mogelijkheden.