http://crossfitnaarden.nl/feed/ http://crossfitnaarden.nl/feed/rss/ http://crossfitnaarden.nl/feed/rdf/ http://crossfitnaarden.nl/feed/atom/
Menu

Wat is CrossFit?

19-06-2013, 22:46

CrossFit is een kracht- en conditie programma dat als doel heeft een een “overall” fitheid te creëren. Hoe doen ze dat bij CrossFit? Door niet te richten op een specifiek element, maar op alle elementen, dit zorgt namelijk voor een “overall” fitheid. Bij CrossFit streven we ernaar om de 10 fysieke eigenschappen van het lichaam te trainen. Deze 10 eigenschappen zijn: cardiovasculair vermogen, weerstands-/uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, power, snelheid, coördinatie, beweeglijkheid, balans en nauwkeurigheid.

crossfit-hierarchy
Bij CrossFit train je de olympische lifts; de Deadlift, Squat en Clean. Verder train je de gymnastische basisoefeningen; Pull-ups, Sit-ups, Touwklimmen en Push-ups. Ook de monostructurele bewegingen, beter bekend als ‘cardio’, komen aan bod. Voorbeelden hiervan zijn fietsen, rennen, roeien en touwtje springen.
Deze oefeningen en technieken train je in verschillende combinaties en in verschillende volgorde, waardoor geen enkele training hetzelfde is. Routine is the enemy!​
Bij CrossFit gebruiken we niet de geijkte fitnessapparaten die we allemaal kennen, maar gebruiken we het lichaam als apparaat. Het menselijk lichaam is zelf de machine en daarom trainen we bij CrossFit ook alleen de functionele bewegingen, bewegingen die we dagelijks maken en herkennen en waarvan we dus profijt hebben als we deze beter kunnen.
De visie van CrossFit: functionele bewegingen, constant gevarieerd uitgevoerd met een hoge intensiteit waarbij veiligheid voorop staat!