http://crossfitnaarden.nl/feed/ http://crossfitnaarden.nl/feed/rss/ http://crossfitnaarden.nl/feed/rdf/ http://crossfitnaarden.nl/feed/atom/
Menu

Voor wie is CrossFit?

17-07-2013, 12:14

what-is-crossfitCrossFit is voor iedereen maar vooral ook voor jou! Het CrossFit programma is zo ontwikkeld dat het perfect aan te passen is naar elk gewenst niveau, of je nou een super atleet bent, al jaren sportief bezig bent of gewoonweg nieuw, iedereen gebruikt dezelfde technieken en bewegingen. Alleen de uitvoering, weerstand en intensiteit van trainen worden aangepast aan zijn of haar niveau. Alle elementen die we bij CrossFit gebruiken om een “overall” fitness te creëren zijn goed en zelfs belangrijk voor iedereen voor zowel man als vrouw maar nog belangrijker voor zowel jong als oud. Denk aan kracht, uithoudingsvermogen, conditie, snelheid, maar ook aan coördinatie, flexibiliteit, balans en beweeglijkheid, dit zijn allemaal elementen waar we allemaal profijt van hebben in het dagelijks leven.

Daarom gebruiken we bij het CrossFit Programma methodes om het lichaam optimaal te prikkelen, deze methodes zijn voor de beste atleten ter wereld, nu begrijpen wij ook dat iemand die ongetraind is of zelfs 3x per week aan sport doet niet dezelfde weerstand en intensiteit kan hebben als de beste van de beste. Daarom passen wij het programma aan, aangepast aan zijn/haar en in dit geval jou niveau. Dat wil heel simpel zeggen dat je dezelfde squat (kniebuiging) gaat maken als die super atleet, alleen met de weerstand en intensiteit die voor jou de juiste trainingsprikkel creëert.